Seizoen 2021-2022

Nu ook ons eigen jeugdtornooi erop zit, is het seizoen 2021-2022 officieel voorbij. Na een seizoen (2020-2021) dat door corona na 2 maanden al werd afgebroken was dit opnieuw het eerste seizoen dat volledig is mogen doorgaan. Tijd dus om de balans voor onze club op te maken.

Onze A-kern eindigt het seizoen op een 11e plaats met 35 punten (10x winst, 15x verlies, 5x gelijk). Het werd uiteindelijk een zware terugronde om de degradatie af te wenden maar dat is uiteindelijk gelijkt met 2 punten boven de degradatiezone. De ploeg zal zo volgend seizoen dus weer aantreden in 3e provinciale.

Onze B-kern daarentegen eindigt een zeer teleurstellend seizoen als zogenaamde rode lantaarn. Met slechts 19 punten (5x winst, 19x verlies, 4x gelijk) is de laatste plaats een logisch gevolg. Door het niet degraderen van de A-ploeg kan de ploeg volgend seizoen wel opnieuw in 4e provinciale deelnemen.

De zaterdagreserven eindigen na een knap seizoen op een gedeelde 4e plaats (10x winst, 5x verlies, 5x gelijk) op slechts 9 punten van de kampioen.

Onze U21 eindigt voor nieuwjaar op de laatste plaats met een magere 6 punten. Ook na nieuwjaar werden er slechts 5 magere punten behaald, maar ditmaal wel goed voor de voorlaatste plaats uit de reeks.

De U15 eindigen de heenronde op een zeer knappe 3e plaats met 19 punten, wel 12 punten minder dan de twee gedeelde leiders maar die bleken veel sterker dan de rest. Na nieuwjaar volgde vervolgens een teleurstellende voorlaatste plaats met slechts 13 punten.

Voor de U6 tot en met de U13 koos de Belgische Voetbalbond er sinds dit seizoen voor dat plezier maken op het terrein veel belangrijker is dan competitief gedrag. Daarom werd er gekozen om voor deze leeftijdcategorieën gaan scores en dus ook geen klassementen bij te houden.

Een seizoen draaiende houden zou voor een club uiteraard nooit mogelijk zijn zonder helpende handen. En dat is voor Sporting Eizeringen niet anders. De club wil alle sponsors bedanken die het bestaan van onze club elk seizoen opnieuw in stand houden. Daarnaast uiteraard ook een welgemeende dankkwel aan alle vrijwilligers die elke week en elk weekend weer instaan voor de club. Zij zijn het echte draaiende hart van de club.

Sporting Eizeringen bedankt iedereen voor het geslaagde seizoen en ziet jullie allemaal terug voor het seizoen 2022-2023!